Ekonomi

Kuruyemiş Açma Maliyeti

Kuruyemişçi açmak, son dönemlerin popüler iş fikirlerindendir. Riskinin düşük, kar marjının ise yüksek olması, bu seçeneğin en önemli özelliğidir. Peki, kuruyemiş açma maliyeti ne kadardır? Kuruyemiş dükkanı açmak için istenen belgeler ve gerekli olan ekipmanlar nelerdir? Kuruyemiş dükkanı açma ile ilgili merak ettiğiniz detayları sizler için derledik.

Kuru yemiş dükkanı açma maliyetinin yanı sıra kar marjını da bilmeniz gerekiyor. Maliyet ne kadar çok olursa olsun kar marjı yüksek olursa amorti süresi çok daha fazla kısalıyor. Kuruyemiş dükkanı işleten kişiler ile yaptığımız görüşme sonrası ortalama olarak kuru yemiş dükkanı açma maliyeti 2022 giderlerini hesapladık. Birlikte bakalım.

Kuruyemiş Açma Maliyeti 2022/2023

Kuruyemiş Dükkanı Açmak

Kuruyemiş dükkanı, girişimcilerin sürekli olarak aklında olan seçeneklerden biridir. Kuruyemiş olarak tabir edilen atıştırmalık yiyeceklerin her zaman büyük bir talep görmesi, bu iş fikrinin popüler ve karlı olmasının nedenlerindendir.

Geleneksel kuruyemişçi modelinde, dışarıda yer alan kavurma makinaları en önemli unsurdur. Bu makinalar sayesinde müşterilere sürekli olarak sıcak ve taze kuruyemişler sunulabilir. Ayrıca kavurma işlemi dışarıda yapıldığından, çevreye yayılan güzel kokular müşteri çeker.

Kuruyemiş dükkanları, her ne kadar kuruyemiş türü atıştırmalıkların ağırlıkta olduğu iş yerleri olsa da, bakkal ile de benzerlikleri vardır. Sigara, su, meşrubat, dondurma ve benzeri birçok ürünün satışı da yapılır. Ürün çeşitliliğinin fazla olması, kuruyemiş dükkanı karı açısından olumlu bir durumdur.

Kuruyemiş Açma İçin İstenen Belgeler

Nasıl Kuruyemiş Dükkanı Açılır?

Kuruyemiş dükkanı açmak, kendi içerisinde farklı aşamalardan oluşur. Bu aşamalara ilişkin detaylar şu şekildedir:

Sermayenin Belirlenmesi

Hangi işi yapıyorsanız yapın, öncelikle o işe ne kadar sermaye ayıracağınızı belirlemeniz gerekir. Nihayetinde 500 bin TL’ye de kuruyemiş dükkanı açabilirsiniz, 2 milyon TL’ye de. Dolayısıyla belirlenecek sermaye, diğer aşamalar için belirleyici olacaktır.

Sermayenizi belirlerken dükkanın ne kadar büyük olacağını, konseptini, konumunu ve dekorasyonunu dikkate almanız gerekir.

Dükkanın Belirlenmesi

İş fikriniz ve ayıracak sermayeniz var ise diğer aşama olan dükkan bulmaya geçebilirsiniz. Kuruyemişçinin başarılı olabilmesi için dükkanın konumu ve büyüklüğü çok önemlidir. Doğru konumda olmayan ve yeterli büyüklüğü bulunmayan bir dükkanı tercih ettiğinizde, her şeyi başarılı ve doğru olarak yapsanız dahi, başarı şansınız çok düşük olacaktır.

Tedarikçilerin Bulunması

Kuruyemiş dükkanı içerisinde onlarca farklı türden ürünün satışı yapılır. Bunların nereden ve nasıl tedarik edileceğinin belirlenmesi gerekir. Üstelik bu aşamadaki karar sürecinin kağıt üstünde değil, ilgili tedarikçilerle görüşülerek yapılması çok önemlidir. Zira hiçbir tedarikçi ürünü kötülemez. Deneyerek, tadarak ve fiyatını dikkate alarak tedarikçilerin belirlenmesi gerekir.

Dükkanın Dekore Edilmesi

Bulunan dükkanın, kuruyemişçi olarak dekore edilmesi gerekir. Bu süreçte tercih edilecek tasarımdan önce farklı kuruyemişçilerin tasarımlarını inceleyebilir, internet üzerinden farklı örneklere bakabilirsiniz. Ayrıca kurumsal kimliği olan kuruyemiş zincirlerinin tasarımlarına göz atmanız da faydalı olacaktır. Bütün bunların sonunda ürün çeşitliliğini ve dükkan büyüklüğünü dikkate alarak bir tasarım sürecine başlayabilirsiniz.

Kuru Yemiş Dükkanı Açmak İstiyorum

Açılış

Kuruyemiş dükkanı açmanın en önemli aşamalarından biri, doğru bir açılıştır. Zira ilk açılış, dükkanınızın en büyük reklamı olacak ve tanınırlığına ciddi bir katkı yapacaktır. Bu yüzden sermaye içerisinde planlama yaparken, açılış için de önemli bir bütçe ayırmanız yararlı olacaktır.

   Kuruyemiş Dükkanı Açmak İçin  Gerekli Belgeler

Kuruyemiş açmanın bir de resmi tarafı vardır. Resmi işlemler için bazı evraklar gereklidir. Bu evraklar şunlardır:

  • SGK Girişi Bildirgesi
  • Vergi Levhası
  • Faaliyet Belgesi
  • Adli Sicil Kaydı
  • İşletme Krokisi
  • Esnaflar Odası Kaydı
  • Ruhsat Başvuru formu
  • Kira Kontratı
  • Tapu Fotokopisi
  • İtfaiye Uygunluk Raporu

Kuruyemiş Açma Maliyeti 2022

Kuruyemiş açma maliyeti, 300 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişir. Açılacak olan kuruyemiş dükkanının büyüklüğü ve özelliklerine göre bu rakam daha düşük olabileceği gibi daha yüksek de olabilir.

Maliyetin önemli bölümünü demirbaşlar oluşturmaktadır. Dükkanın dekore edilmesi, raflar, ısıtıcı dolap, soğutucu dolap, kavurma makinası gibi ürünler, 200 bin TL üzerinde maliyete sahip olacaktır. Bunun yanında dükkana alınacak olan kuruyemişler de ciddi bir maliyet kalemi oluşturacaktır. Dükkan için ödenecek kira ve depozito gibi kalemler de tahmin edilenden yüksek olabilmektedir.

Sorunsuz bir dükkan açılışı için sermayenin olabildiğince yüksek tutulması gerekir. Böylece daha sürecin başında, hayalinizdeki gibi dükkan açabilecek ve başarıya giden yolda önemli avantaj elde edeceksiniz.

İş Sahibi olmak isteyenler için az sermayeli çok para kazandıran iş olarak Baklava Bayiliği Açmak hakkında mutlaka bilgi sahibi olun.

Kuruyemiş Dükkanı Kar Marjı?

Kuruyemiş dükkanı kar marjı, %20 ile %30 arasındadır. Sigarada bu oran %5’tir. Bu yüzden genel karlılık hesaplanırken, sigara haricindeki ciro dikkate alınır.

Günümüzde ortalama bir kuruyemiş dükkanının aylık cirosu 150 bin TL’dir. Böyle bir durumda dükkanın aylık geliri 30 bin TL ile 45 bin TL arasında olur.

Makalemizde verilen kuruyemiş açma maliyeti ve kuruyemiş karlılığına ilişkin rakamların ortalama olduğu ve değişebileceği unutulmamalıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu