Ekonomi

Arff Memuru Maaşı Ne Kadar? Nasıl Arff Memuru olurum?

Arff memuru olmak isteyenler bu iş için istenen şartları tamamladığında yüksek miktarda alım olduğu için hemen iş bulabiliyor. Türkiye’de özel ve kamuda çalışma imkanı bulan arff memuru maaşları ne kadar 2022 arf memuru olmak için neler gerekiyor? Arff memurluğu için hangi bölüm okumak gerekiyor? İşte detaylar.

Son dönemlerin popüler mesleği haline gelen Arff memurluğu hakkında çok soru gelince bilgi vermek istedik. Özellikle Almanya’nın da Türkiye’den Arff memuru talep etmesi ve maaşlarının da 4000 Euro civarında olacak olması daha fazla meraka neden oldu.

Arff Memurluğu Maaşları 2023

Arff Memurluğu Nedir?

Arff memurları havalimanlarında çıkabilecek yangınlara en hızlı şekilde müdahale eden görevlilere verilen isimdir.  Arff isminin açılımı ‘aircra rescue and fire fighng‘ olup anlamı “hava kurtarma ve yangınla mücadele’dir. bu işi yapan kişilere de ‘arff memuru’ denir.

Hava limanında hazır kıta bekleyen arff çalışanları uçak, diğer taşıtlar ya da havalimanı bölgesinde yaşanan yangın hadiselerine anında müdahale etmekle görevlidirler.

ARFF Memuru maaşı Ne Kadar 2022/2023

Arff memurları yaptıkları işe göre riski ve tehlikeli iş gurubunda oldukları için maaşları da yüksekten verilmektedir.  Türkiye şartlarında çalıştığınızda ortalama maaş tutarı 12.000 TL olacaktır. Mesailer ile birlikte aşağıda sayacağımız durumlarda 18.000 TL Maaş alabilirsiniz.

Almanya’da Arff memurlarının maaşları ise 80.000 TL’ye eşit gelmektedir.

100 bin TL ile Kendi işinizin patronu olmak isteyenlere: Kuruyemiş dükkanı açmak

Arff Memuru Olmak İsteyenlerin Dikkat Edeceği Noktalar

Güzel bir meslek seçmek hayatta yapacağımız en doğru iştir. Ayrıca kazancımızın iyi olması da bizim hayatımızda önemli yer tutmaktadır.

Tüm bunlara ek olarak çok fazla duyulmamış bir meslek olan ARFF memurluğu ismiyle dikkatleri çekmektedir.

Heyecanla beklediğiniz meslek hakkındaki bilgileri dikkatle okuyacağınıza eminim.

Arff Memuru Maaşı Ne Kadar? Nasıl Arff Memuru olurum?

ARFF Memuru, havaalanlarında Devlet Hava Meydan İşletme Genel Müdürlüğü personeli olarak görevli olan bir tür havaalanı itfaiyesidir. Yaptıkları iş, meslek  olarak hayati  önem taşımaktadır. Normal bir itfaiye elemanı olarak düşünülmemelidir.

Hizmet verdikleri alan teknoloji olarak ilgi çekici heyecan verici bir sektördür. Bu meslekteki personeller de normal bir itfaiye çalışanı gibi eğitimden geçmemektedir. Daha farklı eğitimler sonrasında havaalanlarında insanlara yardımcı olmaktadırlar.

Peki  Arff memurları havaalanlarında ne iş yaptıklarını da anlatacak olursak, Şöyle özetlemek doğru olacaktır. Havaalanlarında uçaklarda yahut binalarda oluşabilecek kaza, yangın ve patlama türünden kontrol dışı durumlarda olaya müdahale edecek olan görevlilerdir.

Almanya işçi alımı: Almanya hasta bakıcı olmak TIKLAYIN

Mesleklerinin önemi dolayısıyla hiç ara vermeden mesai usulüne göre  çalıştıklarından Arff memurları çalıştıkları müddetçe  maaşlarına ek  ödeme almaktadırlar.

Arff memurluğu maaşları en çok merak konusu olan durumlardandır. Son yapılan zamlar neticesinde 9.000 tl ile 12.000 tl  arasında maaş  almaktadırlar.  Ülkemiz ekonomik şartlarında enflasyonun yükselip azalması dolayısıyla da yıllık zam oranlarına göre de maaşlar değişiklik göstermektedir.

Aynı zamanda bu maaşlara ek olarak yapılan hizmetteki kıdem, aile çocuk yardımı, tazminat yanında mesai ile eğitim durumu da maaş artışlarında etkili olmaktadır.

Peki arff memuru nasıl olunur? sorusunu herkes aklından geçiyordur.

Arff Memuru Nasıl Olunur ve Şartları Nelerdir?

Öncelikli olarak; Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Acil Yardım ve Afet Yönetimi,İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği adlı bölümlerde eğitim görmüş olmak gerekmelidir.

Bu alanlardan mezun olmanın sonrasında  KPSS’den puan almış olmak da diğer bir aşamadır.

Bütün bu şartlara ek olarak personel alacak kurum şu şartların da taşınmasını istemektedir.

  • 18 yaşında olmak,
  •  Kamu haklarından mahrum olmamak şartı,
  • En az 165 santimetre boya sahip olmak. Kilo olarak da mevcut boyun son iki hane rakamından  en çok 15kg fazla olmak.
  • Herhangi rahatsızlığı olmamak,
  •  Geçen 5 yıl içinde psikolojik rahatsızlık geçirmemiş olmak,
  • Psikolojik rahatsızlık yanında herhangi korkusu bulunmamak.

ARFF memuru olunmasına mani durum olmadığını gösteren Sağlık kuruluşlarından alınacak heyet raporu neticesinde Arff memurluğu başvurularınızı gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.

Arff memuru olmak için hangi bölüm okunmalı

Arff memurluğu için özel bir bölüm okumanıza gerek yoktur. Kadın ve erkek ayrımı yapmadan iş alımı yapılmaktadır. Yaş sınırı 40 üstü olmayacaksınız ve 18 yaş üstü olacaksınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu