Vakıfbank MEB Sosyal Destek Kartı Nedir? Ne Zaman Para Yatar?
Vakıfbank MEB sosyal destek kartı, öğrencilerin burslarını ATM’lerden kolay bir şekilde çekmeleri için kullanılmaktadır. Bir kamu bankası olan Vakıfbank, burs alan öğrenciler için bu kartı çıkarmıştır. MEB sosyal destek kartına ne zaman para yatar? Ödemeler ne zaman yapılır? Kart nerede kullanılabilir? Bu soruların yanıtlarını sizin için ele aldık.
Devlet tarafından öğrencilere verilen burslar, öğrencilerin adına açılmış hesaplara yatırılır. Öğrenciler 18 yaşından küçük oldukları için onlar adına Vakıfbank MEB sosyal destek kartı çıkarılır ve burs ödemesi, bu kartlar üzerinden yapılır.
Aynı zamanda Vakıfbank bursluluk kartı olarak da bilinen söz konusu banka kartı, temelde para çekme amaçlı olarak kullanılır. Klasik banka kartlarına göre özellikleri çok daha sınırlıdır. Yazımızın devamında Vakıfbank MEB sosyal destek kartı nedir sorusunun ayrıntılı cevabını bulabilirsiniz.
Vakıfbank MEB Sosyal Destek Kartı Nedir?
Vakıfbank MEB sosyal destek kartı, bursluluk sınavını kazanarak burs alma hakkını elde eden öğrencilere verilen karttır. Ortaokul ile lise öğrencilerine yönelik olan bu kart ile öğrenciler, kendilerine verilen bursu çekmektedir.
Bursluluk sınavı, ortaokul ile lisede eğitim gören öğrencilerin tamamına yönelik bir sınavdır. Bu sınava girmek için gerekli şartlara sahip öğrenciler, sınavı kazanmaları durumunda lise sona kadar burs alırlar. Bursları, Vakıfbank bursluluk kartı üzerinden ödenir.
Vakıfbank MEB Sosyal Destek Kartı Nasıl Alınır?
Vakıfbank MEB sosyal destek kartı, sadece bursluluk sınavını kazanan öğrenciler tarafından alınabilir. Yani bu kartı, isteyen her öğrenci alamaz.
Sınavı kazananların belirlenmesinin ardından, MEB tarafından kazanan öğrenciler için Vakıfbank’tan sosyal destek kartı çıkarılır. Çıkarılan bu kart, öğrencinin eğitim gördüğü okula gönderilir. Kart, sorumlu müdür yardımcısı tarafından öğrenciye teslim edilir.
Vakıfbank MEB sosyal destek kartı şifresi, genellikle kartın teslim edildiği zarfın içerisinde yer almaktadır. Ancak bankanın uygulamada farklılığa giderek, şifreyi şubeden vermesi de söz konusu olabilir.
Vakıfbank MEB Sosyal Destek Kartı Özellikleri
Vakıfbank bursluluk kartı, klasik anlamdaki banka kartlarından farklı özelliklere sahiptir. Bilindiği gibi diğer banka kartları ile internetten alışveriş yapılabilir, mobil bankacılık ve internet bankacılığı yapılabilir, fatura ödenebilir ve para transferleri yapılabilir. Ancak bu özelliklerin birçoğu sosyal kartta bulunmamaktadır.
Vakıfbank sosyal destek kartı mobil bankacılık veya internet bankacılığı için kullanılamaz. Ayrıca yine bu kart ile internetten alışveriş yapılamaz. Zaten kartın arkasında CVV kodu yoktur. Dolayısıyla internette alışveriş girişiminde dahi bulunulamaz.
İlgili kart, sadece bursun çekilmesi için kullanılır. Öyle ki, kart sahipleri hesaplarına para dahi yatıramaz.
Vakıfbank MEB Sosyal Destek Kartı Bakiye Sorgulama
Vakıfbank MEB sosyal destek kartı bakiye sorgulama, sadece ATM’ler üzerinden yapılabilir. İlgili kart ile internet bankacılığı ve mobil bankacılık kullanılamadığı için bu yöntemlerle bakiye sorgulamak mümkün değildir.
Her ne kadar bazı kaynaklar, müşteri hizmetleri üzerinden bakiye sorgulama yapılabildiğini belirtse de, bunun da mümkün olmadığını ifade etmek isteriz. Müşteri hizmetleri üzerinden kart bakiyesine ulaşmak mümkün değildir.
İLGİLİ: Yüksek Maaş Alan ARFF Memuru Nasıl Olunur?
Kartın özellikleri ve kart ile yapılabilecek işlemler, Vakıfbank tarafından belirlenmektedir. Dolayısıyla şimdiki özelliklerin ilerleyen dönemde değişebilme olasılığının olduğu unutulmamalıdır.
Vakıfbank MEB Sosyal Destek Kartı Para Ne Zaman Yatar?
Vakıfbank MEB sosyal destek kartına para, her ayın 25’inde yatar. Zaman zaman paranın yatma gününde birkaç günlük sarkmalar olabilir.
PBYS sınavını kazanan ve ilk defa burs alacak olanlar için para, okulun açıldığı ikinci hafta yatar. Ancak 2022’de sınavın Eylül ayında yapılması ve sonuçların da Eylül sonunda açıklanması nedeniyle paranın yatma tarihi biraz daha geç olacaktır.
Vakıfbank MEB Burs Kartım Kayboldu
Vakıfbank MEB burs kartı kaybolanlar, kartlarını alabilmek için Vakıfbank müşteri hizmetleri ile iletişime geçmelidir. Buradan yapılacak başvuru sonrasında çıkarılacak kart, yine öğrencilerin okulları aracılığı ile kendilerine teslim edilecektir.
Benzer bir durum, Vakıfbank burs kartı şifresi için de geçerlidir. Şifremi unuttum diyenler, müşteri hizmetleri üzerinden şifre yenileme işlemi talep edebilir. Aynı işlemi, en yakın Vakıfbank şubesinden yapmak da mümkündür.