Ekonomi

Almanya’da Sınır Dışı Edilme Nedenleri 2024

Almanya’da bulunan sığınmacılar veya oturma izni olan yabancılar, farklı nedenlere bağlı olarak sınır dışı edilebilir. Almanya’da sınır dışı edilme nedenleri, ilgili mevzuatta açık bir şekilde belirtilmiştir. Bu nedenlerden birinin gerçekleşmesi durumunda, deport süreci hızlı bir şekilde başlatılır.

Almanya, dünyada en fazla sığınmacıyı ve göçmeni konuk eden ülkeler arasında yer almaktadır. Birçok sığınmacıya ve göçmene kucak açmıştır. Ancak sığınmacılar ve diğer yabancılar, kurallara uymadıklarında ve istenen şartları yerine getirmediklerinde, direkt olarak sınır dışı edilirler.

Almanya’dan sınır dışı edilme sebepleri ve konuya ilişkin diğer ayrıntıları sizler için derledik.

 

Almanya’dan Sınır Dışı Edilme Sebepleri

Almanya’da bulunan mülteciler veya diğer yabancıların sınır dışı edilmelerini gerektirecek farklı durumlar vardır. Almanya’da sınır dışı edilme nedenleri şu şekildedir:

  • İltica talebin ve sonrasında yapılan itirazın kabul edilmemesi
  • Almanya’da yasal olarak bulunmama, kaçak durumunda olma
  • Oturum izni iptal edilenler veya oturum izni süresi dolanlar
  • Önemli adli suç işleyenler

Sınır dışı edilme nedenleri bunlardır. Nedenlerden her biri tek başına deport edilmeyi gerektirir.

Almanya’da Sınır Dışı Edilme Nedenleri 2023

Söz konusu süreçte çok önemli bir detay vardır. Kişiler, ancak çocukları ile birlikte sınır dışı edilebilirler. Eğer reşit olmayan çocukları yanlarında değilse, onlar getirilene kadar bu karar bekletilir.

Almanya’da Kaçak Yaşamak

Almanya’da kaçak yaşamak, oldukça zorlu bir süreçtir. Toplum içerisinde kaybolan ve dil konusunda zorlanmayanlar, kaçak olarak burada yaşayabilirler. Zaten yapılan son araştırmalar ve açıklanan son veriler, Almanya’ya kaçak girişlerin %250’den daha fazla arttığını göstermektedir.

Kaçak olarak girenler, burada kaçak olarak yaşarlar. Kaçak yaşarken dikkat edilmesi gereken önemli nokta, polis kontrolüne takılmamak. Polis veya diğer yetkili birimler tarafından fark edilmediği sürece burada kaçak olarak yaşanabilir.

Almanya’dan Sınır Dışı Edilme Süreci

Almanya’dan sınır dışı edilme süreci, kendi içerisinde belli aşamalardan oluşur. Bir kişinin sınır dışı edilme kararının uygulanmasının sorumluluğu, Yabancılar Dairesi’ndedir. Bu konudaki karar verildikten sonra bütün süreci Yabancılar Dairesi yönetir. Bu süreç şu şekilde gerçekleşir:

  • Deport edilme kararı verilen kişinin pasaportunun olup olmadığına veya seyahat engelinin bulunup bulunmadığına bakılır. Engeli olmayanlar için süreç devam eder.
  • Kişinin durumuna ve diğer unsurlara bakılara bir deport edilme tarihi belirlenir. Bu tarih, ilgili kişiye bildirilmez.
  • İlgili tarihte eyalet polisi kişiyi alır ve havalimanında federal polise teslim eder.
  • Federal polis kişiyi uçağa bindirir ve Almanya dışına çıktığından emin olunur.

Bu işlemler genellikle gece uçuşlarında yapılır. Ayrıca deport edilme tarihine kadar kişinin kaçma veya saklanma şüphesi varsa eyalet polisi tarafından birkaç gün önce gözaltına alınabilir.

Sınır Dışı Edilenler Nereye Gönderilir?

Sınır dışı edilenler, büyük çoğunlukla kendi ülkesine gönderilir. Kendi ülkesinin polisine teslim edilir. Eğer kendi ülkesinde aranıyor veya farklı bir suçtan ceza almışsa, mahkemeye ya da cezaevine gönderilir.

Bazı durumlarda, kişinin gidebileceği farklı bir ülke varsa ve o ülke kabul etme noktasında sorun çıkarmıyorsa fark bir ülkeye de gönderilebilir. Ancak söz konusu durum, nadiren gerçekleşir.

Almanya İltica Kabul Oranı

Almanya iltica kabul oranı, ortalama olarak %50 seviyesindedir. Yani her 2 kişiden birinin başvurusu kabul edilir. Ancak her 2 kişiden birinin başvurusunun reddedildiği de unutulmamalıdır.

Son yıllarda alınan önlemlerle Almanya’ya kaçak yollardan girenlerin sayısı ciddi anlamda azalmıştır. Her ne kadar kabul oranı yüksek olsa da, başvuru sayısı düşmüştür. Burada Türkiye ile gerçekleştirilen geri kabul anlaşmasının da çok önemli rolü olduğu bilinmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu