Krediler

Maaş İpotekli Kredi Veren Bankalar 2024 Maaş Teminatlı Kredi

Maaş ipotekli kredi veren bankalar, genelde kredi notu düşük olan kişilerin maaşlarına ipotek koyup teminat alarak kişilere kredi veren bankalardır. Nakit ihtiyaçları için bireysel kredi çekmek isteyen kişiler istedikleri miktarda kredi alamadıkları zaman aylık maaşlarının bir kısmına bloke koydurup maaş teminatlı kredi başvurusu yaparak istedikleri kredi miktarını bankadan alabilmektedir. Peki maaş ipotekli kredi veren bankalar hangileridir? Maaş teminatlı kredi nedir 2024 ve almak için gerekli belge ve şartlar nelerdir? İşte yanıtlarımız…

Maaş Teminatlı Kredi Nedir?

Maaş teminatlı kredi; bankadan kredi çekmek isteyen müşterinin istediği miktarda kredi almasını sağlamak için maaşını bankaya ipotek ettirmesidir. Burada banka kişinin aylık gelirinin tamamına ipotek ya da bloke koyamaz. Çekilecek kredinin miktarı ve vadesi ipotek miktarını belirlemektedir. Örneğin şu anda ihtiyaç kredilerinde vade sayısı en fazla 36 ay olarak yapılabilmektedir. Bu durumda kişinin maaş miktarı ve bu maaş miktarının %33’ü hesaplanır ve vade sayısı ile çarpılıp en fazla ne kadar kredi verilebileceği hesaplanır.

maaş ipotekli kredi 2024

Burada kişi istediği kadar kredi çekemez. Çünkü BDDK’nın maaş teminatlı kredilerde belirlemiş olduğu bir ipotek miktarı vardır. Bunun aşılmaması gerekiyor. Maaşı 30 bin TL olan birinin en fazla 10 bin TL’si ipotek altına alınabilir. Ya da asgari ücret alan birisinin 5500 TL olan maaşının  en fazla 1850 TL ipotek konulabilir. Bu şekilde ortalama hesap yapabilirsiniz.

Maaş Teminatlı Kredi Nasıl Çekilir?

Maaş teminatlı kredi çekebilmek için öncelikle kara listeye girmemiş olmanız gerekiyor. Bankaların kredi vermediği kişileri aldığı listeye kara liste deniliyor. Ayrıca bankadan kredi çekmenizi sağlayan kredi notunuzun da çok düşük olmaması gerekiyor.

Kredi notu düşük olanlara kredi veren bankalar yazımızda nasıl kredi çekilebileceğini yazdık.

Maaş teminatlı kredi çekebilmek için ayrıca bazı belgeleri ibraz etmeniz gerekiyor. Bankanın isteyeceği diğer belgeler ve şartları da tamamladığınızda teminatlı kredinizi alabilirsiniz.

Teminatlı Kredi İçin İstenen Belgeler ve Şartlar Nelerdir?

Teminatlı kredi için istenen şartlar ve belgeler şunlardır;

  • Kişinin 18 yaş üstü olması
  • Kara listeye girilmemiş olmak
  • Kredi sicilinin bozuk olmaması
  • Sabit bir maaşının olması
  • Son 6 aydır kesintisiz sigortanın yatıyor olması
  • Başka kurumlarca maaşına haciz konulmamış olması
  • Bu şartlar altında ibraz edilen maaş bordrosunun sadece 3’te birine ipotekli kredi verilir.

İpotekli kredi sadece tek bankadan çekilebilir. Birden fazla bankadan aynı gün içinde maaş ipotekli kredi başvurusu yapılırsa sadece bir banka kredi onayı verir ve diğer bankalar ret verir. Bu da kredi notunuzun düşmesine neden olacağı için tek bankadan başvuru yapmalısınız. Peki ipotekli kredi veren bankalar hangileridir?

Maaş İpotekli Kredi Veren Bankalar 2024

Maaş ipotekli kredi veren bankalar, Ak Bank, Yapı Kredi, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Garanti Bankası‘dır. Bu bankalar maaşınıza teminat yani bloke koyarak kredi verebilmektedir. Kamu bankaları ya da özel bankaların aslında çoğu bu krediyi çok kolay şekilde verirler. Biz çok fazla belge istemeyen, faizi düşük ve şart olarak zorlamadan kredi veren bankaları yazdık.

Maaş blokeli teminatlı kredi çekeceğiniz zaman maaşınızın tamamını alamayacağınızı ve her ay maaş yatar yatmaz maaşınızdan otomatik olarak paranın kesilip kredi ödemesinin yapılacağını bilmeniz gerekiyor. Krediden vazgeçmeniz durumunda kalan paranın tamamını peşin ödemeniz gerekecektir.

Krediler başlığı altında kredi çekme hakkında tüm detayları bulabilirsiniz.

Maaş Bordrosuna kredi veren bankalar genelde diğer ihtiyaç kredisi faiz oranlarından daha fazla faiz isterler. Bunun nedeni maaşınızın teminat altına aldırmak zorunda kalmanızdır. Banka burada fırsatçılık yapmaz ama sizin de kredi çekme noktasında sorunlu gördüğü için riskler fazla olarak hesaplanır ve ona göre daha fazla faiz istenir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu