Ekonomi

Vatandaşlık için Anlaşmalı Formalite Sahte Evlilik Almanya

Vatandaşlık için anlaşmalı evlilik nasıl yapılır? Evlilik yoluyla vatandaşlık alma şartları nelerdir? Bu soruların yanıtlarını ve Almanya vatandaşlığı için formalite evlilik ile ilgili diğer detayları sizler için derledik.

Daha iyi yaşam şartlarına sahip olmanın en kestirme yolu, refah seviyesi yüksek bir ülkeye giderek oturum izni ve vatandaşlık almaktır. Oturum izni ve vatandaşlık almanın ise en kolay yolu, gidilen ülke vatandaşı ile yapılan evliliktir.

Evliliğin kolay ve kesin yol olması, birçok ülkede vatandaşlık için sahte evlilik yapılmasına neden olmaktadır. Özellikle Avrupa ülkelerinde kalmak isteyenlerin, bu türden evlilikler yaptıkları bilinir.

Evlilik Yoluyla Vatandaşlık Şartları

Evlilik yoluyla vatandaşlık şartları, her ülke için farklıdır. Gidilen ülkede kalabilmek ve vatandaşlık alabilmek için, istenen şartların sağlanması gerekir.

Bu noktada istenen ilk şart, o ülke vatandaşı ile evlenmektir. Örneğin; Almanya’da vatandaşlık hakkı elde etmek istiyorsanız bir Almanla, Fransa’da vatandaşlık almak istiyorsanız bir Fransız ile evlenmeniz gerekir.

Vatandaşlık için Anlaşmalı Formalite Sahte Evlilik Almanya 2023

Bir diğer istenen şart ise evlilik süresidir. İstenen evlilik süresi, her ülkede farklıdır. Örneğin; Türk vatandaşlığı için bu süre 3 yıl iken, Alman vatandaşlığı için bu süre 2 yıldır. Ancak Almanya, bunun yanında en az 3 yıl Almanya’da yasal olarak bulunma şartı da aramaktadır. Yani her ülkedeki şartlar ve sağlanması istenen koşullar farklıdır.

Bu şartları daha iyi anlamak için Türkiye ve Almanya’nın istediği şartlara daha yakından bakalım. Evlenme yoluyla Türk vatandaşlığı için şartlar şu şekildedir:

  • En az 3 yıldır evli olma
  • Eşlerin aile birliği içerisinde yaşaması
  • Yabancının evlilik birliğine aykırı hareket etmemesi
  • Yabancının kamu güvenliği için risk ve tehdit oluşturmaması

Evlenme yoluyla Alman vatandaşlığı için şartlar ise şu şekildedir:

  • En az 2 yıldır evli olmak
  • Vatandaşlık başvurusu yapacak kişinin en az 3 yıldır Almanya’da olması
  • Geçimi sağlayacak bir işte çalışıyor olma
  • Dil sınavından en az B1 alma
  • Almanya ile bilgi sahibi olmak için belirlenen kurslara katılma (60 saat)
  • Kamu güvenliği için risk ve tehdit oluşturmama

Evlilik Yoluyla Almanya Vatandaşlık Başvurusu

Evlilik yoluyla Almanya vatandaşlık başvurusu için öncelikle istenen şartların sağlanması gerekir. İstenen şartlar tamamlandıktan sonra ilgili devlet dairesine gidilerek başvuru yapılabilir.

Başvuru sonrasında adayın gerekli şartları taşıyıp taşımadığı kontrol edilecektir. Yapılan kontroller ve incelemelerde herhangi bir sorun tespit edilmezse, yapılan başvuru kabul edilir.

Yurtdışında Evlenip Vatandaşlık Almak

Yurtdışında evlenip vatandaşlık almak, yurtdışına gitmenin en kolay yollarından biridir. Gidilecek ülkenin vatandaşı olan biriyle yapılacak evlilik sonrasında vatandaşlık alınabilir.

Yurtdışı, yaşam şartlarının daha iyi olması nedeniyle birçok kişinin hayalidir. Yasal yoldan bu hayale ulaşmak kolay değildir. İlgili ülkeye giderek oturum ve çalışma izni almak gerekir. Ancak söz konusu izinler için farklı şartların sağlanması, çalışma daveti mektubu alınması istenir. Evlenerek gidildiğinde ise bu şartların hiçbiri istenmez ve sadece evlilik süresine bakılır.

Yurtdışına gitmek için o ülkenin vatandaşı ile evlendiğinizde, oturum izni alabilirsiniz. Oturum izni aldıktan sonra o ülkede yaşamaya başlayabilirsiniz. Sonrasında ise gerekli evli kalma şartını tamamlar tamamlamaz, vatandaşlık başvurusu yapılabilir.

Formalite Evlilik Almanya

Almanya’ya gitmek ve Alman vatandaşlığı almak için anlaşmalı formalite evlilik yapmak, önemli seçeneklerden biridir. Formalite evlilik Almanya için öncelikle bir aday bulunması gerekir.

Sahte evlilik yapmak için aday bulmak önemlidir. Ancak evlilik süresince aile birliğinin de sağlanması gerekir. Aynı çiftin evlilikleri boyunca aynı evde kalması istenir. Formalite evlilik yapmadan önce bu şartı da dikkate almak gerekir.

Almanya’da Formalite Evlilik Cezası

Formalite evlilik, yasal olmayan bir evlilik türüdür ve ilgili yasalara göre hileli evlilik olarak kabul edilir. Bu türden evliliğin her ülkede farklı cezaları vardır.

Yapılan evliliğin anlaşmalı, formalite ve sahte olduğu kesin olarak tespit edilirse, taraflara hapis cezası verilir. Bu ceza Türkiye’de 6 aydan 2 yıla kadarken, Almanya’da ise 3 yıla kadardır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu