Almanya Bit Pazarı Flohmarkt Er
Almanya bit pazarı / pazarları, tıpkı ülkemizde olduğu gibi ikinci el ürünlerin satışının yapıldığı pazarlardır. Flohmarkt veya Trödelmarkt olarak bilinen bu pazarlar, ülkenin farklı yerlerine kurulur ve haftanın sadece bazı günlerinde açıktır.
İhtiyaç duyulmamasına karşın çalışır ve kullanılabilir durumda olan eşya ve kıyafetlerinin satıldığı pazarlardır. Buradaki ürünlerin tamamı ikinci eldir, ancak bazıları çok az kullanılmış ya da hiç kullanılmamıştır. Dolayısıyla Almanya bit pazarları farklı fırsatlara sahip olabilir.
Normal şartlarda çok yüksek fiyatlara alınacak ürünleri, bu pazarlarda uygun fiyata almak ve maddi açıdan tasarruf etmek mümkündür.
Almanya Bit Pazarı Nereye Kurulur?
Almanya bit pazarları, genellikle büyük şehirlerde kurulur. Cumartesi ve Pazar günleri, şehrin uygun bir parkına veya benzeri alanına kurulur. Temel hedefi eski ürünlerin satılması olsa da, yılın bazı dönemlerinde sanatsal festivallere dönüşebilir. Canlı müzik, sanatsal gösteriler ve benzeri etkinlikler de yapılabilir.
Büyük kentlerin aksine küçük şehirlerde bit pazarları nadiren kurulur. Yılda birkaç defa kurulur veya hiç kurulmaz. Dolayısıyla küçük bir şehirde yaşıyorsanız, bit pazarının keyfini sürmek için büyük kentlere gitmeniz gerekebilir.
Almanya bit pazarı bulmak için yerel gazetelere veya ilanlara göz atabilirsiniz. Bunun haricinde https://www.gelbeseiten.de/branchen/flohmarkt sitesi üzerinden de arama yaparak, yakınlarınızda bulunan bit pazarlarını bulabilirsiniz.
Siteye girdiğinizde, sol bölüme flohmarkt, sağ bölüme ise şehir adını yazarak arama yaptığınızda, o kentteki pazarları görebilirsiniz.
Bit Pazarından Nasıl Ürün / Eşya Alınır?
Bit pazarlarından ürün, eşya veya kıyafet almak, normal bir marketten veya mağazadan alışveriş yapmaya çok benzer. Ancak buradaki eşyaların ikinci el ve kullanılmış olması, ekstra bir özen gerektirir.
İhtiyacınız olan ürünü bulmak için bütün pazarı dolaşmalı ve en iyi durumda olan ürünü tespit etmelisiniz. Sonrasında ise ufak bir pazarlıkla ilgili eşyayı veya kıyafeti uygun fiyata alabilirsiniz.
Pazarlarda, elektronik eşyalar da bulabilirsiniz. Ancak bunların çalıştığından emin olmanız bazen çok zor olur. Üstelik elektrik olmaması nedeniyle bazı satıcılar elektronik eşyayı denemenize dahi izin vermeyebilir. İşte böyle durumlarda ufak bir risk aldığınızı bilmeniz gerekir. Bu riski dikkate alarak, çok pahalı elektronik eşyalar almamaya özen göstermenizi tavsiye ederiz.
Pazarlık konusu, ilgili pazarlardaki geleneklerden biridir. Ancak tüm satıcılar pazarlığa sıcak bakmayabilir.
Almanya Bit Pazarında Nasıl Satış Yapılır?
Bu alanlarda satış yapmak için öncelikle kayıt yaptırmanız, sonrasında ise satış yapacağınız alan için kira ödemesi yapmanız gerekir. Alanın kirası, büyüklüğüne göre değişecektir.
Alan kiralamak için pazarın kurulacağı günden en az bir hafta önce organizasyon yetkilileri iletişime geçmeniz gerekir. Kiralama sırasında uymanız gereken kurallar ve prosedürler hakkında bilgi almayı unutmayın.
Kiraladığınız alanda masaya ihtiyacınız olup olmayacağını da sormalısınız. Bazı pazarların yerinde masalar bulunurken, bazılarında ise satıcıların kendi masalarını getirmesi gerekir.
İnternetteki Bit Pazarları
Almanya bit pazarı seçeneklerinin bazıları internettedir. Ebay, Ebay-Kleinanzeigen ve Shpock gibi siteler üzerinden de ikinci el eşya alabilir veya satabilirsiniz.
Bu siteler, klasik bir alışveriş sitesi gibi çalışır. Ancak ürünlerin tamamı ikinci eldir. Zaten ürün açıklamalarında bu durum net olarak belirtilir. Ayrıca ürünün durumuna dair de detaylı açıklama yapılır. İlgili açıklamaları dikkatli bir şekilde okuyarak, ürünleri alıp almama konusunda karar verebilirsiniz.
Son olarak Facebook üzerindeki bazı gruplarda da ikinci el eşya / kıyafet satışı yapılır. Hatta bunlardan bazılarında, eşyalar ücretsiz olarak dahi verilebilir. Facebook üzerindeki gruplar büyük fırsatlar sunabilir. O gruplara da üye olarak düzenli şekilde takip edebilir ve gelen fırsatları değerlendirebilirsiniz.